MUZIEKTHEATER  PAVLONA

De reacties waren unaniem lovend en cast en crew waren euforisch! Een dergelijke grote productie zou nooit mogelijk zijn zonder sponsoring van bedrijven en instellingen die onze school en schoolcultuur een warm hart toedragen. Daarom, sponsors van het Muziektheater, namens de voltallige schoolpopulatie, enorm bedankt voor jullie steun, in welke vorm dan ook!


Muziektheater PAVLONA: het verhaal
Marleen van Dalen, John van de Pol

 

Zie hier de prachtige affiche voor het muziektheater 2016, gemaakt door Sterre Herdink en Jesca Stienstra uit 2VX.

Dit keer staat de fantasievolle stad PAVLONA centraal. In iedere wijk is iets bijzonders aan de hand: afgunst, armoede, verslaving, hard werken en eenzaamheid. ‘Pavlona’ verhaalt over geconditioneerd gedrag versus zelfstandig denken. Vijf jongeren willen niet in het zgn. 15-jarigenhuis maar gaan op reis onder het motto: “wees de verandering die je wilt zien”. Circa 100 leerlingen doen als speler of bandlid mee, zoals altijd in schitterende, kleurige outfits en met prachtige muziek. 

 spelers en crew van het muziektheater 2016

Door Ingrid Appelo, docent Nederlands, productieteam Pavlona

Onze school organiseert elke twee jaar een dergelijke Muziektheaterproductie. ‘PAVLONA’ is een zelfgeschreven, -gecomponeerde, -gedanste en -gespeelde musical, waarbij het uitgangspunt is dat alle leerlingen uit de tweede t/m de zesde klas (die dat leuk vinden) kunnen meedoen. Dit resulteerde in bijna 100 deelnemers.

Het script is geschreven door Marleen van Dalen en door wiskundedocent John van de Pol. Marleen is oud-leerling van het Griftland College en professioneel theatermaakster. Ook John heeft zijn sporen in de theater- en entertainmentwereld ruimschoots verdiend. Beiden doen de regie en hebben de algehele artistieke leiding. Ze worden bijgestaan door een hecht team van oud-leerlingen, docenten, ouders en andere vrijwilligers bij deze grote culturele activiteit. De leerlingen repeteren in hun vrije tijd, op vrijdagmiddag na school.