STAGE EN AFSTUDEREN


Universitaire praktijkschool
Het Griftland College is een universitaire praktijkschool. In samenwerking met het COLUU leiden wij eerstegraads docenten op. Regelmatig krijgen wij van het COLUU het verzoek om docenten een stageplaats aan te bieden en niet zelden leidt dit tot een benoeming in de jaren daarna.

Begeleiding en afstuderen
Niet alle nieuwe collega’s beschikken bij de start van hun werkzaamheden op het Griftland College over een bevoegdheid. Natuurlijk verwachten wij van nieuwe docenten die nog niet zijn bevoegd dat zij binnen een termijn van maximaal twee jaar hun bevoegdheid kunnen overleggen. Indien gewenst voorziet het Griftland College in de begeleiding van medewerkers die studeren voor een bevoegdheid.

Zij-instroom
Elk jaar bieden wij enkele zij-instromers de gelegenheid op het Griftland College hun eerste stappen in het onderwijs te zetten. Een belangrijke voorwaarde is dat potentiële zij-instromers zich goed op het werken in het onderwijs hebben georiënteerd. Dit kan door contact te leggen met de beoogde instelling waar scholing zal worden gevolgd en door vooruitlopend op een baan in het onderwijs lessen van ervaren docenten bij te wonen. De kans op succes neemt toe naarmate de kandidaat zich beter heeft voorbereid. Het Griftland College geeft indien mogelijk graag gehoor aan verzoeken van kandidaten om een dag (of enkele dagen) mee te mogen lopen met ervaren docenten.

Stageplaatsen
Het Griftland College is als erkend opleidingsschool regelmatig op zoek naar enthousiaste stagiaires. Als je op zoek bent naar een stageplaats als docent of voor een onderwijsondersteunende functie, stuur dan een open sollicitatiebrief naar stage@griftland.nl. Wij bekijken dan op korte termijn welke mogelijkheden er op het Griftland College zijn en nemen snel contact met je op. 

Omschrijf duidelijk in je sollicitatiebrief wat je zoekt. Geef ook aan wat je van het Griftland College  verwacht, wat je zou willen leren en wat de eisen vanuit opleiding zijn. Zo kunnen we goed inschatten of we je een interessante stage kunnen aanbieden.