THEMA-AVOND 2017

Opvoeden is Topsport
9 maart 2017
 

Met een opkomst van zo’n 200 ouders was het op de thema-avond dit jaar genieten. Op donderdag 9 maart 2017 liet Theatercollectief DNL zich met haar nieuwe show van haar allerbeste kant zien.

Centraal stonden de dilemma’s waar ouders van puberende kinderen vaak mee worden geconfronteerd. Moeten we duidelijke grenzen stellen en straffen als deze grenzen worden overtreden of moeten we juist meegaand zijn en begrijpen dat het voor je kind ook erg lastig is allemaal. Via sketches die zo uit de realiteit gegrepen konden zijn werd in razendsnel tempo de interactie met het publiek gezocht.
En, zoals verwacht is er geen kant en klare oplossing. Eerst een rondje om het huis lopen om even af te blazen kon toch wel de waardering van iedere ouder krijgen, zodat de spanning eraf is en geprobeerd kan worden een normaal gesprek aan te gaan. Vooral niet te veel zeggen, de puber laten praten en jezelf soms in hun situatie verplaatsen kon een goede waardering oogsten.
Er werd heel veel gelachen, vooral ook omdat iedere ouder zich wel één van de gespeelde situaties kon herinneren. Soms ben je de scheidsrechter, soms moet je echt een coach zijn voor je zoon of dochter en soms moet je hem of haar support geven bij een moeilijke beslissing. Ja, opvoeden is gewoon topsport! Complimenten voor DNL Theatercollectief!

 

 

Jaarlijks organiseert de Ouderraad een thema-avond rond een actueel onderwerp in de driehoek ouder-school en kind.

Met steeds een hoge opkomst oogst deze avond in maart grote waardering vooral omdat ouders toch een aantal leermomenten krijgen aangeboden in de toch niet eenvoudige keuzes die tijdens de opvoeding gemaakt moeten worden.
DNL Theatercollectief organiseert voor scholen en bedrijven vaak op maat gemaakte voorstellingen, die het makkelijk maken complexe situaties eenvoudig bespreekbaar te kunnen maken.
Een gezonde factor humor is hierbij essentieel.